top of page
Nordborg Baadebyggeri Logo hvid gennemsi

VÆRFTET

VÆRFTET

I året 2017 kunne NORDBORG BAADEBYGGERI se tilbage på 80 års beståen, 80 års erfaring med klassisk bådbygning og med anvendelse af traditionelle materialer, som i dag er overført til de moderne og hurtige glasfiberskrog. Af denne kombination har vi i dag udviklet klassiske og kønne sejlbåde med gode sejlegenskaber, komfort og praktiske detaljer.

NORDBORG bådene er slanke både med kønne linjer, gode sejlegenskaber og en høj kursstabilitet. Alle NORDBORG både leveres med 10 mm teakdæk som standard. Skrogene er af håndoplagt glasfiber. Kølen er altid monteret på en dyb kølsål. Det giver en dyb kølsump og en høj sikkerhed ved grundstødning. Roret på NORDBORG bådene er altid trepunkt ophængt og er anbragt på et skeg, der er en forlængelse af skrogets linjer. Apteringen er i kaya-mahogni med teak-koto dørk. Det giver en klassisk og hyggelig atmosfære. Alle materialer og beslag er af højeste og moderne standard. Bygningen af bådene foregår håndværksmæssigt og med stor omhu. Dette muliggør også at realisere specielle kundeønsker.

HISTORIE

I 1937 blev "Nordborg Kajakbyggeri" dannet af Jakob Jensen. Senere blev navnet ændret til "Nordborg Kano- og Kajakbyggeri". Som navnet røber blev der først bygget kanoer og kajakker. Senere blev den legendariske Nordborg-Jolle bygget (over 1.500 stk.) og desuden, speedbåde og motorbåde op til 45 fod.

Mange af bådene blev eksporteret, bl.a. til Tyskland, Holland, Grønland, Canada, Amerika, Argentina, Peru, Costa Rica, Venezuela, Kenya og Nairobi. Særlig interesse og begejstring vakte bådene i Amerika pga. deres specielle konstruktion uden spanter, deres excellente forarbejdning og udsøgte mahogni træsorter. En stor del af bådene findes stadigvæk, de bliver omhyggeligt plejet og vedligeholdt.

I 1983 overtog Jakob Jensens søn, Holger Bladt Jensen, værftet. Han var allerede på det tidspunkt populær pga. konstruktionen "NORDBORG 26". Den gælder stadigvæk som klassiker blandt bådene i den størrelse. Senere kom flere typer: NORDBORG 30, NORDBORG 33 og NORDBORG 37. I dag bygges NORDBORG 900, NORDBORG 32, NORDBORG 40, NORDBORG 40 DS og nu NORDBORG 42. Indtil nu blev der bygget mere end 3.100 både på værftet.

Mange NORDBORG-sejlere er trofaste kunder gennem mange år. En stor del af dem sejler nu den tredje eller fjerde NORDBORG-båd.

bottom of page